Συνέχεια ενημέρωσης για θάνατο λουόμενου στον Ωρωπό την 20-08-2022-Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσ/κη-Ακυβερνησία ΕΓ-ΟΓ στη Σαλαμίνα-Εντοπισμός υπολείμματος πολεμικού υλικού στη Σάμο-Διακομιδή ασθενούς-Εντοπισμός νεκρής θαλ.χελώνας

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε από οικείο του πρόσωπο, η σορός άνδρα που εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες την 20-08-2022 στην θαλάσσια περιοχή ΄΄Αγίων Αποστόλων΄΄ Καλάμου Αττικής.

Πρόκειται για 71χρονο αλλοδαπό.

*****

Στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 63χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να έχει στην κατοχή του, μια τσάντα χειρός, η οποία διαπιστώθηκε ότι περιείχε συνολικά είκοσι τέσσερα (24) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα στην οικία του εν λόγω 63χρονου, εντοπίστηκαν επτακόσια εβδομήντα οκτώ (778) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για ακυβερνησία του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π'' Ν.Π. 10730, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από τον λιμένα Περάματος προς τον λιμένα Παλουκίων Σαλαμίνας, με 52 επιβάτες, 15 ΙΧΕ όχημα και 1 Φ/Γ όχημα.

Προς παροχή συνδρομής έσπευσαν δύο Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, όπου με τη συνδρομή τους, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παλουκίων και αποβίβασε όλους του επιβάτες και τα οχήματά του.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π'' μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου από ιδιώτη, για εντοπισμό υπολείμματος πυρομαχικού υλικού, στην θαλάσσια περιοχή ''Ποτοκάκι'' νότια της νήσου Σάμου, πιθανόν τύπου οβίδας,αγνώστων λοιπών στοιχείων, με έντονη οξείδωση λόγω παλαιότητας, ενώ είναι άγνωστο αν φέρει εκρηκτική ύλη.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου πρόκειται να τοποθετηθεί πλωτός σημαντήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ν. ΝΑΞΟΥ 53., 53χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή χθες, στην παραλία Μάνδρας, Δήμου Αβδήρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες