Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμό σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Αμαλιάδα την 19/03/2024 - Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στην Κυλλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην παραλία «ΚΟΥΡΟΥΤΑ» στην περιοχή της Αμαλιάδας του Ν. Ηλείας την 19/03/2024, γνωρίζεται ότι αναγνωρίστηκε η σορός, κατόπιν διενέργειας δακτυλοσκόπησης.

Πρόκειται για 67χρονο ημεδαπό.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης, για την ημιβύθιση A/K σκάφους, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Χρυσής Aκτής της Κυλλήνης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη. Ο μοναδικός 47χρονος επιβαίνων περισυνελλέγη καλά στην υγεία του από Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε σε Α/Κ σκάφος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, για ιατρικές εξετάσεις. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε ημιβυθισμένο, αρχικά στο λιμενικό καταφύγιο της Γλύφας, όπου πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων και μετέπειτα στο λιμενικό καταφύγιο του Παλουκιού, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 27 και 19 ετών.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχονται κρυφά στο λιμάνι του εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα και να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ οχήματα, τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενικής Αρχή της Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι Αγνώντα της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΝΗ» Τ.Σ. 119 Α΄, 53χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες