Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Δήλεσι - Θάνατος αλλοδαπού μέλος πληρώματος Ε/Γ πλοίου στο Λαύριο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Δήλεσι - Θάνατος αλλοδαπού μέλος πληρώματος Ε/Γ πλοίου στο Λαύριο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ σκάφος στην Αλόννησο - Απαγόρευση απόπλου σκαφών στη Μύκονο και στη Σκιάθο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΠΛΑΚΑΣ” Δηλεσίου Δήμου Τανάγρας νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, βραδινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι αναγνωρίστηκε η σορός του άνδρα από τους οικείους του.

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 72ετών.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι 47χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Ε/Γ ''CELESTYAL OLYMPIA'' σημαίας Μάλτας, απεβίωσε, κατά δήλωση του αρχίατρου του πλοίου, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Ο ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και από στελέχη της ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 26χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συνοδηγό 18χρονη αλλοδαπή, μετέφεραν από κοινού 18χρονο αλλοδαπό κρυμμένο στο χώρο αποσκευών του οχήματος, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό τραυματισμού 60χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ι/Φ «KALIPSO» σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου ν. Περιστέρας.

Η ανωτέρω παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμένα Πατητηρίου, όπου διεκομίσθη στο Π.Π.Ι. Αλοννήσου για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με Π.Λ.Σ. στον λιμένα Βόλου, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα ν. Δήλου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών άπαρσης της αριστερής άγκυρας, αυτή προσκολλήθηκε στον βραχώδη βυθό, με αποτέλεσμα την απώλεια της. Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 2 μέλη πληρώματος και 40 επιβάτες, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε κίνδυνος για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ότι το Ι/Φ-Τ/Ρ ''ΧΟΤ ΜΠΡΑΝΤΥ'' Ν. Βόλου 582, κατά τη διάρκεια πλου του στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας «ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ» ν. Σκιάθου, παρουσίασε μηχανική βλάβη-απώλεια άξονα και μερική εισροή υδάτων.

Η εισροή υδάτων περιορίστηκε με ιδία μέσα και το εν λόγω σκάφος συνέχισε τον πλου του, με τη χρήση ιστίων, προς τον λιμένα Σκιάθου, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ- ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΞΙ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν. Σκιάθου 158, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου, εντός του λιμένα Σκιάθου.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΟΤ ΜΠΡΑΝΤΥ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Οθωνών προς τον λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος, 46χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μια θαλάσσια χελώνα του είδους «ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ» εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ» ν. Ελαφονήσου.

Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μια θαλάσσια χελώνα του είδους «ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ» εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Δήμου Νέας Αγχιάλου Ν. Μαγνησίας.

Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες