Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα -Θάνατος άνδρα στον λιμένα Κέρκυρας - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σχετικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 14/02/22, γνωρίζεται ότι, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων εκατόν τριάντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα ενός λεπτών (3.134,31€).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για την ύπαρξη ενός άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του λιμένα εσωτερικού Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενική Αρχής , τα οποία εντόπισαν τον ανωτέρω άνδρα, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, με το οποίο διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Πρόκειται για 74χρονο ημεδαπό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος του οποίου οι επιβαίνοντες, διενεργούσαν αλιεία με χρήση καταδυτικής συσκευής, στη θαλάσσια περιοχή Βουρκαρίου ν. Σαλαμίνας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε, ότι οι τρεις (03) επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους, ένας εκ των οποίων δύτης, διενεργούσαν οστρακαλιεία άνευ αδείας και εκτός επιτρεπόμενης ζώνης. Το εν λόγω Α/Κ οδηγήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βουρκαρίου, όπου κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε παράνομη αλιεία του είδους κυδώνια-όστρακα συνολικού βάρους δεκαοκτώ (18) κιλών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία στη συνέχεια απορρίφθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Παλουκίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001,

-92χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62 και

- 64χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.