Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη ημεδαπού στη Μηχανιώνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κύθνο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    


Συνέχεια ενημέρωσης:

Σχετικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Μυτιλήνη την 21/01/22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων δεκατεσσάρων ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (314,85 €).
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 25 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 33χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μηχανιώνας για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ. “αποδοχή προϊόντων εγκλήματος”.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για παράνομη αλιεία, σε έλεγχο από τα ανωτέρω στελέχη στην παραθαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΠΙΝΓΚ» Επανομής, σε ερασιτεχνικό σκάφος, το οποίο είχε στην κατοχή του ο 33χρονος και το οποίο δεν είχε τη προβλεπόμενη εξωτερική σήμανση, διαπιστώθηκε ότι έφερε ηλεκτρογεννήτρια βενζίνης άνευ λοιπών στοιχείων, ενώ το μήκος, το πλάτος και το χρώμα του σκάφους δεν συμφωνούσαν με την άδεια εκτέλεσης πλόων που είχε στην κατοχή του.

Από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μηχανιώνας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος και η ηλεκτρογεννήτρια, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων .
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π.10638, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ίο -Σίκινο -Φολέγανδρο -Μήλο – Κίμωλο- Σίφνο-Σέριφο-Κύθνο-Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Κύθνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και θα συνεχίσει για λιμένα Πειραιά.

Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Κύθνο, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν 15 επιβάτες, 04 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 03 Φ/Γ προς επιβίβαση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57, 80χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.