Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον ελαφρύ τραυματισμό ατόμου στον Πειραιά - Θάνατος λουομένου στη Ζάκυνθο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον ελαφρύ τραυματισμό ατόμου στον Πειραιά, πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. ¨επικίνδυνη σωματική βλάβη¨ και του Ν. 4678/20 ¨περί όπλων¨.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή ΄ΚΑΛΑΜΑΚΙ¨ ν. Ζακύνθου, 79χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου σημαίας Ελλάδας, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών κατάπλου εντός του νέου λιμένα Κέρκυρας, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Γάϊου ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, κατέπλευσε στον οικείο λιμένα και αποβίβασε με ασφάλεια τους ενενήντα ένα (91) επιβάτες και τα έξι (06) άτομα πλήρωμα.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Κέρκυρας μετέβησαν στο πλοίο όπου διαπίστωσαν τη ζημιά, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους, το οποίο ελλιμενιζόταν στα ¨ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΑ¨ βόρεια Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το ανωτέρω συμβάν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. ¨πρόκληση ναυαγίου¨, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π-Α/Κ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της αξιοπλοΐας του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ.Ρ ¨ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι¨ Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες