Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 21 ατόμων στη ν. Γαύδο - Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στο Ναύπλιο - Σύλληψη άντρα στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ως συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό είκοσι ενός (21) αλλοδαπών στη ν. Γαύδο, την 09-11-2023, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 19 ετών, ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός αντίστοιχα, των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι ανωτέρω, αναγνωρίστηκαν από τους επιβαίνοντες και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 ¨Παράνομη Διακίνηση¨, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο (02) κινητές συσκευές, το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) δολαρίων Η.Π.Α., καθώς των διακοσίων είκοσι πέντε (225) δηναρίων Λιβύης, που βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ότι Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος το οποίο επέστρεφε από την καστρονησίδα “Μπούρτζι”, αδυνατούσε να προσεγγίσει το λιμάνι και να αποβιβάσει τους επιβάτες του, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο περιπολικά οχήματα με τη συνδρομή των οποίων το Ε/Γ-Τ/Ρ προσέγγισε και προσέδεσε στο νότιο λιμάνι Ναυπλίου, όπου αποβίβασε ασφαλώς τους δεκαεπτά (17) επιβάτες.

*****

Στη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς, ο ανωτέρω βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης και 24χρονου, από το λιμάνι ν. Αίγινας στο λιμάνι Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονου, από το λιμάνι ν. Τήνου στο λιμάνι ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-62χρονου, από από το λιμάνι ν. Νάξου στο λιμάνι ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 165,

-77χρονης και 42χρονου, από το λιμάνι ν. Σκιάθου στο λιμάνι Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν. Σκιάθου 158,

-77χρονου, από το λιμάνι ν. Πάτμου στο λιμάνι Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56

Σχετικές εικόνες