Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 27 ατόμων στη ν. Γαύδο την 07.12.23 - Σύλληψη ατόμων για κλοπή στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό είκοσι επτά ατόμων στη ν. Γαύδο, την 07-12-2023, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 29 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός αντίστοιχα, των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 ¨Παράνομη Διακίνηση¨, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 20 και 23 ετών προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 372 “Κλοπή” και 378 “Φθορά ξένης περιουσίας” του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία”.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια πλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Πειραιά προς το Ηράκλειο, αφαίρεσαν από τέσσερις επιβάτες συσκευές κινητών τηλεφώνων, προσωπικά είδη, έγγραφα και χρηματικά ποσά. Επιπλέον, ο 20χρονος προέβη και στη ρίψη των περισσοτέρων εκ των κλοπιμαίων στη θάλασσα. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οι αλλοδαποί και σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν στον 20χρονο κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και στον 23χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 59,40 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονη, από τον Όρμο “Πεύκο” Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.Ρ. 73,

-50χρονου, από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158

Σχετικές εικόνες