Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 37 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων την 20/01/2023 - Ανεύρεση σορού άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Εντοπισμός 20 ατόμων στο Φαρμακονήσι και έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό τριάντα επτά ατόμων στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων χθες, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 38, 22, και 31 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων αλλοδαπών.

Οι τρεις αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 ¨Παράνομη Διακίνηση¨, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ένα ξύλινο σκάφος και τρία κινητά τηλέφωνα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Θεσσαλονίκης, περίπου 1ν.μ. από τη μαρίνα Αρετσούς.

Αμέσως στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε, ανέσυρε και μετέφερε, την εν λόγω σορό, στο αλιευτικό καταφύγιο Καλαμαριάς. Πρόκειται για 57χρονο ημεδαπό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Φαρμακονησίου εντόπισε πάνω στο νησί 20 αλλοδαπούς, κατά δήλωση των οποίων τέσσερα άτομα έπεσαν στη θάλασσα κατά την αποβίβασή τους στις νότιες ακτές του.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από σκάφος της δύναμης FRONTEX και πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος έρευνες διενεργήθηκαν από ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δεκαεννέα από τους αποβιβασθέντες, καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις ΚΥΤ Λέρου, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σχετικές εικόνες