Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 39 αλλοδαπών στη Γαύδο-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών στην παραλία ¨ΤΡΥΠΗΤΗ¨ της Γαύδου, τις πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των 39, ηλικίας 38 και 22 ετών, ως οι διακινητές των υπόλοιπων αλλοδαπών.

Οι δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν δύο (02) κινητήρες, ενώ το σκάφος μεταφοράς καταστράφηκε.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Τζελέπη από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΡΕΒΕΛΗΣ¨ Ν.Ρ. 06, ότι πριν τον απόπλου του πλοίου παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον αριστερό εργάτη της άγκυρας. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια Θήρας-Ανάφης-Κάσου-Καρπάθου-Διαφανίου-Χάλκης και Ρόδου, με 117 επιβάτες, 63 Ε.Ι.Χ., 35 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 7 Δ/Κ.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΠΡΕΒΕΛΗΣ¨ και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-89χρονης, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-51χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι του Όρμου Φηρών της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΜΑΪΣΤΡΟΣ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ¨ Ν.Θ. 64.

Σχετικές εικόνες