Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 47 ατόμων στην Αγία Γαλήνη την 08/02/2024 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Ακυβερνησία μηχανοκίνητου σκάφους στην Ιεράπετρα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά - Διακομιδέ

olp
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 47 ατόμων στην Αγία Γαλήνη, τις βραδινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν ένας 45χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο κυβερνήτης του σκάφους, καθώς και ένας 25χρονος και ένας 19χρονος ως συνεργοί του.

Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και αρ.187 παρ.2 ΠΚ ¨Σύσταση συμμορίας¨.

Οι εν θέματι μετανάστες πλήρωσαν το χρηματικό ποσό 5.000-8.000 χιλιάδες δολάρια για την μεταφορά τους από την Λιβύη στην Ιταλία.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν. Π. 10631, ότι πριν τον απόπλου του για το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι της Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα Ε/Γ πλοία, με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ιεράπετρας και Σητείας, για περιστατικό ακυβερνησίας μηχανοκίνητου σκάφους σημαίας Τουρκίας, λόγω βλάβης στα ηλεκτρολογικά συστήματα, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Κουφονησίου.

Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΕΠ/ΚΑ-Α/Κ σκάφη, καθώς και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία εντόπισαν το μηχανοκίνητο σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατέπλευσε στο λιμάνι Αθερινόλακκου Σητείας, συνοδεία περιπολικού σκάφους, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχεία Ιεράπετρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μηχανοκίνητου σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης για την υποχρέωση άμεσης ανέλκυσής του, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-40χρονου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-29χρονου, από το λιμάνι Αγίας Πελαγίας Κυθήρων στο λιμάνι Πούντας Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828,

-36χρονου, από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-69χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες