Συνέχειας ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 46 ατόμων στη ν. Λέσβο και έρευνες προς εντοπισμό πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας την 07-09-2023- Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Θεοτόκο Πηλίου - Ανεύρεση σορού άνδρα στον Β-

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη ν. Λέσβο από 07-09-2023, προς εντοπισμό πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας στην θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου, γίνεται γνωστό ότι εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χθες 08-09-2023, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου ν. Λέσβου, γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέσβου «Βοστάνειο» και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από οικείους της. Πρόκειται για 66χρονη αλλοδαπή.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγίου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σορού γυναίκας, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Θεοτόκου ανατολικού Πηλίου.

Η γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε ύψος περίπου 1,65, ενώ δεν έφερε ενδύματα, υποδήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η σορός, περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ¨Αχιλλοπούλειο¨, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΝΑΥΡΟΥ¨ Ν. Μαγνησίας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πλωτά και χερσαία μέσα της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τη σορό 65χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος, βραδινές ώρες την 07/09/2023, είχε αναχωρήσει από την οικεία του και έκτοτε αγνοούταν.

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 05-09-2023, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο στον προβλήτα του λιμενίσκου Αγριάς Βόλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυσθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για ημιβύθιση ιδιωτικού ταχύπλοου σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός της ζώνης λιμένα ν. Πόρου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενω με μέριμνα του ιδιοκτήτη το εν λόγω σκάφος ανελκύστηκε στην ξηρά.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για ημιβύθιση σκάφους αναψυχής σημαίας Η.Π.Α., στην είσοδο του τεχνητού λιμένα Γλαρόκαβου Χαλκιδικής, χωρίς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν τη διενέργεια διαδικασιών ανέλκυσης του εν λόγω σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, ότι Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, με τρείς (03) επιβαίνοντες, το οποίο είναι προσδεμένο στο βορειοδυτικό τμήμα του όρμου Φισκάρδου, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκων, με κίνδυνο πρόσκρουσης σε βραχώδη ακτή.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος απομακρύνθηκε από το σημείο και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Φισκάρδου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινες ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών, ότι Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ελληνικής σημαίας, με δύο (02) επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θεση, λόγω ζημιάς στο κατάρτι, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΡΙΕΣ¨ Ζακύνθου.

Στην περιοχή μετέβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ¨Πόρτο Βρώμη¨, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Βολιμών του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικές εικόνες