Τραυματισμός ναυτικού στα Ίσθμια - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σαλαμίνα - Αλιευτική παράβαση στην Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου στην Ουρανούπολη - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, για τον τραυματισμό 43χρονου ημεδαπού ναυτικού σε φορτηγό πλοίο.

Ο ναυτικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα επί της νότιας προβλήτας της χερσαίας ζώνης λιμένα Παλουκίων Σαλαμίνας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα προσέκρουσε σε φορτηγό όχημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του φορτηγού οχήματος, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'' για τη διενέργεια εξετάσεων και την παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στην περιοχή των Σκορπονερίων βορείου Ευβοϊκού κόλπου, ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει τριακόσια είκοσι τεμάχια αχινών, κατά υπέρβαση του ημερησίου ορίου των είκοσι τεμαχίων ανά ερασιτέχνη αλιέα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στον ερασιτέχνη αλιέα, ενώ κατασχέθηκαν τριακόσια τεμάχια αχινών τα οποία επαναποντίστηκαν στην θάλασσα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΜΙΚΡΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ'' Ν.ΧΑΛ. 438, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ουρανούπολη Χαλκιδικής- Δάφνη Άγιου Όρους, ότι κατά τη διάρκεια του πλου παρουσιάστηκε βλάβη στην εξάτμιση. Οι δεκαπέντε επιβάτες του, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ουρανούπολης και στη συνέχεια προωθήθηκαν στο προορισμό τους με θαλάσσια ταξί.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάρου προς το λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.N. 53, 91χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες