Τραυματισμοί εργαζομένων στο Πέραμα - Αλιευτικός έλεγχος στη Στυλίδα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον τραυματισμό 56χρονου ημεδαπού εργαζόμενου του Ο.Λ.Π., σε πλωτή δεξαμενή εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την είσοδό του στον χώρο των χειριστηρίων του γερανού της πλωτής δεξαμενής, τραυματίστηκε σε δάκτυλο του δεξιού χεριού, έπειτα από πτώση πόρτας της καταπακτής. Ο τραυματίας διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον τραυματισμό 56χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου ιδιωτικού συνεργείου, εντός πλοίου, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο σε πλωτή δεξαμενή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη κατάβαση του από ανεμόσκαλα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε από ύψος περίπου 4 μέτρων, εντός χώρου του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Με τη συνδρομή γερανού του ΟΛΠ, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, μετέφεραν τον ανωτέρω αλλοδαπό εκτός πλοίου, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ”.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκε ένας 56χρονος άνδρας να αλιεύει στην περιοχή ‘’ΛΙΒΑΡΙ’’ του Μαλιακού κόλπου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ‘’NATURA’’ και απαγορεύεται η αλιεία.

Ειδικότερα, ο εν λόγω άνδρας είχε αλιεύσει με τη χρήση αυτοσχέδιου εργαλείου χειρός και προβολέα, συνολικά δύο κιλά (02kg) σουπιές.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 56χρονος και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα, το αυτοσχέδιο εργαλείο και ο προβολέας κατασχέθηκαν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313 και

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες