Τραυματισμός 15χρονου ημεδαπού από Τ/Χ σκάφος στην Άνδρο - Ακυβερνησία σκάφους στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Άνδρου για περιστατικό τραυματισμού 15χρονου ημεδαπού, από ταχύπλοο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Κορθίου ν. Άνδρου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τον 15χρονο, ο οποίος νωρίτερα διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με χρήση ψαροντούφεκου και τραυματίστηκε από ταχύπλοο σκάφος με 33χρονο ημεδαπό χειριστή.

Ο 15χρονος , αρχικά διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αττικής.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος χειριστής του ταχύπλοου. Επιπροσθέτως, στον ανωτέρω διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση , όπου διαπιστώθηκε ότι η αλκοόλη ήταν άνω του προβλεπόμενου ελάχιστου ορίου και ως εκ τούτου του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας λέμβου με όνομα ¨ΧΡΥΣΗ¨ Σ.Σ. 2927 λόγω έλλειψης καυσίμων, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ν. Ασπρονησίου και Ακρωτηρίου ν. Θήρας.

Αμέσως ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία καθώς και η λάντζα επιφυλακής, ενώ στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Κ/ΡΑΝ ¨OVERSEAS¨ Ν.Π. 13046, το οποίο εντόπισε τη λέμβο και τη συνόδευσε με ασφάλεια στην ακτή ¨ΜΕΣΑ ΠΗΓΑΔΙΑ¨ ν. Θήρας. Επίσης, ενημερώθηκε και ο εκμισθωτής της ανωτέρου λέμβου, ο οποίος ομοίως μετέβη στη περιοχή με έτερο σκάφος, προκειμένου να παρέχει συνδρομή στους επιβαίνοντες της λέμβου.

Το σκάφος ¨ΧΡΥΣΗ¨, κατέπλευσε ασφαλώς στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-21χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-βρέφους, από τον λιμένα Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες