Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος στα Βασιλικά Ευβοίας - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για τραυματισμό 20χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Π-Α/Ψ “ΕΝΡΙΚΑ” Ν.Π. 12174, στην θαλάσσια περιοχή Ποντικονησίου Βασιλικών Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω αλλοδαπή τραυματίστηκε ενώ κολυμπούσε, από έτερο αλλοδαπό, κατά την επιχείριση βουτιάς του από το κατάστρωμα του “ΕΝΡΙΚΑ”, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Η 24χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από το ιατρικό προσωπικό του οποίου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στην πλατεία “ΣΑΠΦΟΥΣ”, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου μοτοποδήλατου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην πλατεία “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ” εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Τέλος, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου μοτοποδήλατου, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πλατεία “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ” εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, για βλάβη στις ηλεκτρομηχανές του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα και Αγκίστρι, με τριακόσιους δεκατέσσερις (314) επιβάτες, εβδομήντα ένα (71) ΙΧΕ, έξι (06) Φ/Γ και δεκαπέντε (15) Δ/Κ.

Ορισμένοι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΟΙΒΟΣ” Ν.Π. 11317 και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ οι υπόλοιποι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα πλοία της γραμμής.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-28χρονου και 89χρονης, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΑ -ΚΑΡΕΤΑ” εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, σε βραχώδη περιοχή πλησίον του νότιου άκρου του Ναυτικού Ομίλου Βόυλας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.