Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στο Κερατσίνι – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ρίο – Σύλληψη ημεδαπού στη Χαλκίδα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου, για τον τραυματισμό 24χρονου αλλοδαπού ναυτικού, Φορτηγού πλοίου, σημαίας Μπελίζ.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, ο ναυτικός γλίστρησε και έπεσε από το ένα επίπεδο καταστρώματος στο χαμηλότερο κατά τη διάρκεια του πλου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στα άκρα. Το Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και ο 24χρονος μεταφέρθηκε αρχικά με λάντζα στον μώλο ΔΕΗ Κερατσινίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”, για περαιτέρω εξετάσεις.
*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου για περιστατικό τραυματισμού 17χρονου ημεδαπού επιβάτη, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Ρίου, όπου ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην οδό Καραμανλή, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 42χρονο ημεδαπό, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στην διαχωριστική νησίδα του δρόμου, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος για παράβαση του άρθρου 42 του Ν.2696/1999 “ΠΕΡΙ ΚΟΚ”, διότι κατόπιν αλκοολομέτρησης που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V‘’ Ν.Ν. 67 και

-64χρονου, από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες