Τραυματισμός αλλοδαπού στη Πρέβεζα - Τραυματισμός ναυτικού στο Ηράκλειο - Προσάραξη Ι/Φ στην Πάρο - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για τραυματισμό 81χρονου αλλοδαπού εντός λιμενικών εγκαταστάσεών, στο Άκτιο Αιτωλο/νίας.

Συγκεκριμένα, ο 81χρονος κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης με χρήση σκάλας, στο υπό ιδιοκτησίας Ι/Φ σκάφος του, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα τη τη πτώση και τον τραυματισμό του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για περιστατικό τραυματισμού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη), από οδηγό Φ/Γ οχήματος δημοσίας χρήσης, κατά τη διαδικασία φόρτωσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΚΡΗΤΗ ΙΙ" Ν.Χ. 25, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος οδηγός του Φ/Γ, κατά τη διενέργεια οπισθοπορείας στην ράμπα ανόδου προς το γκαράζ, παρέσυρε τον 38χρονο ναύτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''PANGEA STOCKHOLM'' σημαίας Σουηδίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΟΥΒΕΣ”, 2,1 ν. μ. δυτικά λιμένα ν. Πάρου.

Στην περιοχή έσπευσαν το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 καθώς και το Α/Κ “ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ” Ν.Π. 235, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το Ι/Φ αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου, με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PANGEA STOCKHOLM'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-60χρονου και 74χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745

-59χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν 53

Σχετικές εικόνες