Τραυματισμός αλλοδαπού στη Ζάκυνθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Ρύπανση στην Κέρκυρα – Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για τον τραυματισμό 51χρονου αλλοδαπού, επιβάτη του Ε/Γ – Τ/Ρ «ΣΙΡΟΚΟΣ» Ν.Ζ. 75, στη θαλάσσια περιοχή Λαγανά Ζακύνθου.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός τραυματίστηκε ενώ κολυμπούσε, από διερχόμενη λέμβο, κυβερνήτης της οποίας ήταν 36χρονος αλλοδαπός.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση φέρει εκδορές στη ράχη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για θαλάσσια ρύπανση, εντός μαρίνας Γουβιών, από πετρελαιοειδή έκτασης περίπου διακοσίων (200) τ.μ. .

Άμεσα μπήκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και τα διατιθέμενα υλικά μέσα απορρύπανσης, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης της μαρίνας .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με 29χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 60χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 21χρονης συνοδηγού του δίκυκλου οχήματος.

Η 21χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25 και

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες τραυματισμένη, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μαλάκι Μαγνησίας.

Η χελώνα περισυνελέγη από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και πρόκειται να μεταφερθεί στον Πειραιά, ώστε να παραληφθεί από μέλη του Κέντρου Διάσωσης Αρχελών, προκειμένου να αναλάβει την περίθαλψή της.