Τραυματισμός ανήλικης αλλοδαπής στην Αίγινα – Πτώση άνδρα στη θάλασσα στην Κάρπαθο – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο – Θάνατος αλλοδαπού στο Λαύριο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Λήμνο

Τραυματισμός ανήλικης αλλοδαπής στην Αίγινα – Πτώση άνδρα στη θάλασσα στην Κάρπαθο  –  Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο – Θάνατος αλλοδαπού στο Λαύριο  – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Λήμνο
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από στέλεχος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., για τραυματισμό ανήλικης αλλοδαπής στον οικείο λιμένα, κατά τη διάρκεια επιβίβασης της σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ανήλικη, τραυματίστηκε, κατόπιν εγκλωβισμού του δεξιού κάτω άκρου της στον καταπέλτη του εν λόγω πλοίου.

Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν την τραυματισμένη ανήλικη και στη συνέχεια την μετέφεραν με περιπολικό όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνοδεία οικείου της, στο Κ.Υ. Αίγινας. Ακολούθως η ανωτέρω διακομίσθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Πειραιά, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για πτώση στη θάλασσα 19χρονου ημεδαπού, κατά τη διενέργεια παράκτιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΧΑΤΑ” ν. Καρπάθου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Α/Κ σκάφος, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Ο ανωτέρω ημεδαπός εντοπίστηκε εντός θάλασσας από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχοντας τις αισθήσεις του και στη συνέχεια περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο σκαφών αναψυχής “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” ν. Καρπάθου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Αργοναυτών” εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον ύπαρχο του Ε/Γ «CELESTYAL OLYMPIA» σημαίας Μάλτας, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Λαυρίου, ότι 52χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κατά την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον λιμένα Λαυρίου, ενημερώθηκαν τα στελέχη του από τον αρχίατρο του πλοίου, ότι ο ασθενής κατέληξε. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» προκειμένου διαπιστωθεί ο θάνατος του και για την διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες της 16-04-2022, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Καλλιθέας ν. Λήμνου.

Από από τη Λιμενική Αρχή Μούδρου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες