Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νέα Μηχανιώνα

N. MHXANIΩNA
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για τον τραυματισμό 66χρονου, λόγω πτώσης του εντός του γκαράζ Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο της Σάμου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” N.Π. 11117, ότι κατά τη διαδικασία του απόπλου του από το λιμάνι της Ζακύνθου προς το λιμάνι της Κυλλήνης και μετά το πέρας απάρσεων των αγκυρών, απώλεσε την δεξιά του άγκυρα. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης με 347 επιβάτες, 74 Ι.Χ.Ε. και 13 Φ/Γ.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης της βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του και το πλοίο απέπλευσε για το λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας.

*****

Σε αλιευτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα έξι (256) κιλά ιχθύες και μαλάκια για παραβάσεις περί μη αναγραφής επιστημονικής ονομασίας των ειδών και της ζώνης αλίευσης σε παραστατικό εμπορίας – διακίνησης καθώς και για ιχθυοκιβώτια τα οποία δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα (10) παραβάσεις, ενώ το σύνολο των ανωτέρω αλιευμάτων, φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Σχετικές εικόνες