Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης στην Ερέτρια - Εντοπισμός ακυβέρνητου Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλληνία - Εντοπισμός αλλοδαπού και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή του στη Χίο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φισκάρδου για τον τραυματισμό ενός 56χρονου αλλοδαπού επιβάτη σε ένα επιβατηγό – τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΣΟΥ» Κεφαλληνίας. Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου πληροφορήθηκαν ότι ο 56χρονος επιβάτης, τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους στα πόδια. Αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία από ιατρούς που επέβαιναν σε παρακείμενο σκάφος και στη συνέχεια ο 56χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Αργοστολίου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο κυβερνήτης του Ε/Γ – Τ/Ρ προσήχθη στη Λιμενική Αρχή του Φισκάρδου και συνελήφθη για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών από αμέλεια. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ερέτριας ότι μία 75χρονη είχε μεταβεί για διενέργεια κολύμβησης στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΓΟΥΛΑ» Ερέτριας και έκτοτε αγνοούνταν. Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού της υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα (01) jet ski, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα από ξηράς. Η 75χρονη εντοπίστηκε καλά στην υγεία της, σε απόσταση τριακόσιων μέτρων από την ακτή, από το σκάφος «ΗΛΙΑΣ Σ.Χ. 1636 » και περισυνελέγη με τη συνδρομή του σκάφους «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Τ.Χ. 788. Στη συνέχεια η 75χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας, για προληπτικούς λόγους.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ένα παρασυρόμενο ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Η.Π.Α., χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κεφαλληνίας. Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε για την περιοχή όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Με τη συνδρομή των Ι/Φ «PURA VIDA» Ν.Π. 10468 και Ι/Φ «CURIE TOULON» σημαίας Γαλλίας, το ιστιοφόρο σημαίας Η.Π.Α. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αργοστολίου. Εντός του σκάφους δεν ανευρέθηκαν ναυτιλιακά ή άλλα έγγραφα. Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ» νοτιοανατολικά ν. Χίου ένα jet ski με δύο (02) επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Χίου όπου εντόπισαν το jet ski στην ακτή, χωρίς επιβαίνοντες και σε περαιτέρω έρευνες στη χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν οι δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 29 και 34 ετών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 29χρονος ως ο διακινητής, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση ατόμων στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια), ενώ ο 34χρονος για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονου, από το λιμάνι του Γαΐου Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-91χρουνου και 19χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ¨ Ν.Ν.57 και

-48χρονου και 45χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ¨ Ν.Π. 11070.

Σχετικές εικόνες