Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω-Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Λευκάδα-Μηχανική βλάβη Τ/Χ στη Σέριφο-Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Θεσ/κη-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

DSC_6683
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, για τραυματισμό 34χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου '΄NO WORRIES'' N.Π. 12841, ενώ εκτελούσε τουριστικό πλου από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός κατά τη προσπάθειά του να μαζέψει το πανί, μπλέχτηκε το δάκτυλό του στο σκοινί του ιστίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδος ότι το Ι/Φ “DANDO OF MARYPORT” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αρκούδι και Πύργου ν. Λευκάδος.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ” Τ.Λ. 133, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Συβότων ν. Λευκάδος..

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδος, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “DANDO OF MARYPORT” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου ότι το Τ/Χ “SURFER OF ROSA II” Τ. Σαρωνικού 1753-Β, με εννέα (09) ημεδαπούς επιβαίνοντες και μία (01) αλλοδαπή επιβαίνουσα, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία εκ των δύο μηχανών, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ν. μ. ΒΔ ν. Σερίφου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το “SURFER OF ROSA II”, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον όρμο Μ. Λιβάδι ν. Σερίφου.

Από την Λιμενική Αρχή Σερίφου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για πτώση ανδρός στη θάλασσα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον ανωτέρω ημεδαπό, ο οποίος κατά δήλωσή του, είχε πέσει στη θάλασσα καθώς έκανε ποδήλατο. Πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε από τη θάλασσα έχοντας τις αισθήσεις του με τη συνδρομή μέλους πληρώματος Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, από όπου και εξήλθε.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της Νέας Παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 18χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 51χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.

Ο ανωτέρω οδηγός του Δ/Κ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικές εικόνες