Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σούδα – Παροχή συνδρομής σε ανήλικο στη Βούλα – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Δ/Ξ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΥΡΟΣ'' Ν.ΧΑΝΙΩΝ 31, για τραυματισμό 64χρονης ημεδαπής επιβάτιδας στο δεξιό καρπό, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Σούδας προς λιμένα Πειραιά.

Το ''ΕΛΥΡΟΣ'' επέστρεψε στο λιμένα Σούδας προκειμένου να αποβιβάσει την 64χρονη, η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ενώ το ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο απέπλευσε από το λιμένα Σούδας προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού για συμβάν με κίνδυνο πνιγμού ανηλίκου αλλοδαπού στη θαλάσσια περιοχή της Α' πλαζ Βούλας. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι στο παιδί είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες από τη ναυαγοσώστρια της πλαζ και από μέλη της πανελλήνιας σχολής ναυαγοσωστών, ενώ το 2 ετών κοριτσάκι παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, όπου παρέμεινε για περαιτέρω εξετάσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός πατέρας του παιδιού για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο).


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ότι 40χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''GAZ FRATERNITY'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του λιμένα Νεάπολης Βοιών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο εν λόγω σημείο μετέβη το Ε/Γ- Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, το οποίο παρέλαβε τον 40χρονο και τον αποβίβασε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών.

*****

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο, το οποίο στερούνταν σφραγίδας και προξενικής θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και πλαστή άδεια διαμονής, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονου από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ιθάκης 459,

-80χρονου, από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.ΙΟΥ 16,

-51χρονου, από λιμένα “ΘΕΡΜΩΝ” ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-80χρονης, από λιμένα ν. Οθωνών στο λιμένα Αγίου Στεφάνου ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-55χρονου, από λιμένα “ΜΕΡΙΧΑ” ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με το σκάφος “ ΣΗ ΣΟΣ 1” Τ.Λ. 325.