Τραυματισμός επιβάτιδας μετά από προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο Νυδρί – Σύλληψη αλλοδαπού στην Καλαμάτα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ίο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από τον 51χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο λιμάνι Αργοστολίου, για τραυματισμό 52χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας επί του σκάφους.

Ειδικότερα, κατά δήλωση του κυβερνήτη, ο τραυματισμός επήλθε μετά από προσάραξη του Ι/Φ κατά τον πλου του στην περιοχή «ΦΑΡΟΥ» Αγίων Θεοδώρων.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αργοστολίου, ενώ η τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'' Ν.Π. 10003, για μηχανική βλάβη του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλονιάς και ν. Λευκάδας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Βασιλική Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλονιάς με 36 επιβάτες και 12 οχήματα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και ίδια μέσα σε λιμένα Βασιλικής και αποβίβασε με ασφάλεια οχήματα και επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε η δυσλειτουργία της ρεβέρσας της αριστερής κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη 63χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ είχε αποπλεύσει από Νάουσα ν. Πάρου προς μαρίνα Καλαμάτας, χωρίς να έχει λάβει άδεια απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή και στερούμενο ναυτιλιακών εγγράφων, κατά παράβαση του Κώδικα δημοσίου ναυτικού δικαίου (ΚΔΝΔ).

Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση ναυτιλιακών εγγράφων και βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης στο τιμόνι, την οποία δήλωσε ο ανωτέρω κατά την άφιξή του στον οικείο λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους σημαίας Τουρκίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Αχλαδά ν. Ίου.

Άμεσα τέθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος ''ΑΝΤΖΕΛΑ'' Ν.Ι. 01, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Ίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-26χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «Α-TORO» Ν.Π. 13421,

-19χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΟΦΙΑ Κ» Ν.Π. 12295, -72χρονου, από τον λιμένα ν. Οθωνών στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-41χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες