Τραυματισμός επιβάτιδας σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Σάμο – Αποβίβαση ασθενή από Φ/Γ πλοίο στην Στυλίδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σκόπελο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από τον κυβερνήτη επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου-ημερόπλοιου, για τον τραυματισμό μιας 30χρονης ημεδαπής επιβάτιδας, ενώ το πλοίο εκτελούσε θαλάσσια εκδρομή στη νήσο Παλαιάς Καμμένης στην Καλντέρα Θήρας. Συγκεκριμένα η 30χρονη, ενώ ανέβαινε τη σκάλα του πλοίου στο κατάστρωμα, γλίστρησε και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι. Η τραυματίας μεταφέρθηκε με λάντζα στο λιμάνι του Αθηνιού και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σάμου, σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο της Europol, προέβησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε Ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 25χρονος, ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους, μετέφερε είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους οποίους και αποβίβασε την 29/05/2024 σε βραχώδη ακτή δυτικά της Σάμου κοντά στον οικισμό “Δρακαίοι”. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Στυλίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 54χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Α’ Μηχανικού) φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Αχλαδιού Στυλίδας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμάνι του Αχλαδιού. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκοπέλου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε, στην παραλιακή οδό της Χερσαίας Ζώνης λιμένα Σκοπέλου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 81χρονο παρέσυρε μία 60χρονη πεζή. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός της 60χρονης, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, ο 21χρονος κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ως προς την φωτογραφία ταξιδιωτικό έγγραφο, που ήταν καταχωρημένο ως αντικείμενο με σκοπό την κατάσχεση λόγω κλοπής. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι για τον 21χρονο υπήρχε καταχώρηση από τις ελληνικές Αρχές με το μέτρο “Απόφαση επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας”. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67, 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες