Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα–Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Πάρο-Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσ/κη–Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφος στην Κίσσαμο

1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, για τραυματισμό 77χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος επί του πλοίου.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα τραυματίστηκε, εντός του πλοίου κατά τη μετάβαση της στο γκαράζ του πλοίου, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πάτρας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και εν συνεχεία με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ” Ν.Π. 11014 για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) στο χέρι, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα Πάρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης για παράβαση του Ν. 3386/2005 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 4251/14.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή από στέλεχος φύλαξης του Ο.Λ.Θ., για ύπαρξη ενός ατόμου κάτω από επικαθήμενη καρότσα Φ/Γ οχήματος, κατά την είσοδό του από τη Πύλη 16 του λιμένα Θεσσαλονίκης. Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός, στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατά δήλωσή του επιβιβάστηκε στο Φ/Γ, χωρίς να τον αντιληφθεί ο οδηγός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος “RV2” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νότια ν. Γραμβούσας και αιτεί συνδρομή.

Στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΠΑΛΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Χ. 230, όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους δύο επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον Λιμένα Κισσάμου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες