Τραυματισμός επιβάτιδος σε Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος στη Σκόπελο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλονιά - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Παλιούρι Χαλκιδικής - Διακομιδές ασθενών

AIII RAFNAR
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για τραυματισμό 19χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας ταχύπλοου σκάφους αναψυχής, στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη-Καστρίου ν. Σκοπέλου.

Η 19χρονη διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ανωτέρω σκάφους και παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές χθες, το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ότι επί της παραλιακής οδού Αργοστολίου «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ», έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα.

Συγκεκριμένα, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 22χρονη ημεδαπή, διέκοψε την πορεία του με απότομη πέδηση, με αποτέλεσμα την πτώση του οδηγού του Δ/Κ οχήματος που βρισκόταν πίσω του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από οικείο του πρόσωπο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για ιατρική περίθαλψη.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας διενεργείται προανάκριση.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Κύθνου και Σύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 3,2 ν. μ. νότια ν. Κύθνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα Α/Κ σκάφος το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μουδανιών, για εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο σκάφος με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Παλιουρίου Χαλκιδικής.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό σκάφος «ΜΑΡΙΑ» Ν.Ν.Μ. 19, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το παραπάνω ιστιοφόρο με τον επιβαίνοντά του καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονης και 80χρονης από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονου, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Θήρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονης και 93χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032,

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-57χρονης και 33χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ «ΜΑΤΘΙΛΔΗ» Ν.Π. 12056,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΧΟΣ V» Ν.Ν. 67 και

-11χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 11070.

Σχετικές εικόνες