Τραυματισμός εργαζόμενου στη Σαλαμίνα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Π -Α/Κ σκάφος στον Μαραθόκαμπο ν. Σάμου - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα

IMG-56db9c7c256c3ddbf2425394f1ab64ae-V
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι μεσημβρινές ώρες χθες, 36χρονος εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρείας, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών χρωματισμού σε Δ/Ξ πλοίο, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στην περιοχή “ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ” Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εκτελούσε εργασίες σε δεξαμενή φορτίου της εν λόγω επιχείρησης και ενώ βρισκόταν επί σιδερένιων ικριωμάτων, για άγνωστη αιτία, έπεσε από αυτά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξί κάτω άκρο και στο κεφάλι.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή βρίσκονταν ήδη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα με στελέχη της ΕΜΑΚ, τα οποία συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό του 36χρονου από τη δεξαμενή.

Στη συνέχεια ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 40χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του Πλοίου, ο 47χρονος ημεδαπός υπεύθυνος του συνεργείου της εταιρείας και ο 49χρονος ημεδαπός με καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Π -Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν. ΣΑΜΟΥ 948, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Όρμου Μαραθοκάμπου, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα (04) πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε έτερα σκάφη.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή ''Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ'' Χαλκίδας του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε 55χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση, έξι κιλά (6kg) όστρακα του είδους ''ΚΥΔΩΝΙΑ'', απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες