Τραυματισμός εργαζόμενου στην Ελευσίνα -Συλλήψεις ατόμων στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες,  το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ναυπηγείων Ελευσίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, για τον τραυματισμό 37χρονου εργαζόμενου σε Δ/Ξ πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται σε πλωτή δεξαμενή των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στα δάχτυλα του αριστερού άνω άκρου του, κατά την εκτέλεση εργασιών και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία ανέλκυσης της σκάλας εργασίας με τον γερανό.

Στη συνέχεια, ο 37χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ''ΘΡΙΑΣΙΟ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του εν λόγω Δ/Ξ πλοίου, ο τεχνικός ασφαλείας, καθώς και ο εργολάβος-εργοδότης της εταιρείας και ο χειριστής του γερανού.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών ηλικίας 35, 32, 23, 21 και 22 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του επικαθήμενου τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 82χρονος αλλοδαπός, επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Παναμά, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 82χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25,

-41χρονου, από τον λιμένα Αγκιστρίου ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραια, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΙΙ” Ν.Α. 171,

-05χρονου, από τον λιμένα Αγκιστρίου ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραια, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με Ι/Δ “ΣΗ ΣΟΣ 5” Τ.Λ. 462,

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες