Τραυματισμός εργαζόμενου στην Πειραϊκή – Εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος στην Πάτμο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στους Παξούς - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ζέας, για περιστατικό τραυματισμού 20χρονου εργαζόμενου σε τεχνική εταιρεία, σε πλωτό γερανό στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής, όταν κατά την προσπάθειά του να τοποθετήσει συρματόσχοινο στο ράουλο από το οποίο είχε απαγκιστρωθεί, τραυματίστηκε με αποτέλεσμα την αποκοπή και ακρωτηριασμό μέσου δακτύλου του δεξιού του χεριού.

Άμεσα μεταφέρθηκε με βοηθητικό σκάφος στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια με επιβατηγό όχημα ιδιωτικής χρήσης διακομίστηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής απ' όπου και εξήλθε.

Διενεργείται προανάκριση από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος με όνομα ''KNOT ME'' Λ.Πάτμου 867, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''Καβουρονήσια'' ν. Πάτμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Πάτμου 14 και το Ε/Π ''ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΙ'' Τ. Πάτμου 38, όπου εντόπισαν το ''KNOT ME''. Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΙ'' με ασφάλεια στο λιμένα Σκάλας Πάτμου και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KNOT ME'', ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παξών, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους με όνομα ''BLACK PEARL'' σημαίας Μαυροβουνίου στην θαλάσσια περιοχή Ερημίτη - Ορθόλιθου ν. Παξών.

Στην περιοχή έπλεε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' Ν.Χ. 471 και παράλληλα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' εκίνησε την ρυμούλκηση του ''BLACK PEARL'' με τρεις επιβαίνοντες προς τον όρμο ''ΜΕΣΟΒΡΙΚΑΣ'', ενώ τέσσερις ακόμη επιβαίνουσες εξήλθαν του σκάφους με το βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ και μετεπιβιβάστηκαν αρχικά σε παραπλέον και στη συνέχεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Το ''BLACK PEARL'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Γαΐου Παξών ρυμουλκούμενο από το ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ατόμων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLACK PEARL'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονου από τον λιμένα ν.Τήνου στον λιμένα ν.Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-43χρονης από τον λιμένα ν.Τήνου στον λιμένα ν.Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.