Τραυματισμός εργαζομένου στο Κερατσίνι - Βύθιση σκάφους στη Μονεμβασία - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου μεσημβρινές ώρες χθες από εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας που έχει ως αντικείμενο τη διενέργεια επισκευών σε πλοία, για περιστατικό τραυματισμού 45χρονου εργαζομένου σε ελλιμενισμένο φορτηγό πλοίο στον νέο μόλο Δραπετσώνας, το οποίο έλαβε χώρα την 09-12-2022.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος εκτελούσε εργασίες στο πηδάλιο του εν λόγω φορτηγού πλοίου, ευρισκόμενος σε ικρίωμα, τμήμα του οποίου αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την πτώση του στη θάλασσα από ύψος περίπου ενός μέτρου. Εν συνεχεία, ο τραυματίας εξήλθε με ίδιες δυνάμεις από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασίας από ιδιώτη, ότι κατά την διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με το υπό την διακυβέρνηση του σκάφους «ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ» Τ.Μ. 53 προσέκρουσε σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή Λιμεναριά Μονεμβασιάς και βυθίζετε.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με την συνδρομή του Ε/Π – Α/Κ «ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ» Σ.Ν. 146 Α΄ διασώθηκε ο ανωτέρω κυβερνήτης του σκάφους, όντας καλά στην υγεία του.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα .

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ._ΕΛ.ΑΚΤ. και

-82χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες