Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα – Θάνατος άνδρα στην Καβάλα – Τραυματισμός ημεδαπού στον Νέο Μαρμαρά – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Ρόδο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μύκονο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Περάματος, για τον τραυματισμό 63χρονου εργαζόμενου σε συνεργείο επισκευών πλοίων, το οποίο πραγματοποιούσε επισκευές σε ανελκυσμένο δεξαμενόπλοιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία χειρισμού ανέλκυσης εξαρτήματος αναρρόφησης θαλασσινού νερού στο χώρο των σεντινών εντός του μηχανοστασίου με τη χρήση παλάγκου, έσπασε ο ιμάντας συγκράτηση με αποτέλεσμα το παλάγκο να πέσει και να τον τραυματίσει στην ωμοπλάτη. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο ‘’Ασκληπιείο Βούλας’’ για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Διενεργείται προανάκριση από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Παγαίου Καβάλας, 90χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καβάλας.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά για τον τραυματισμό 17χρονου από ψαροντούφεκο στη θάλασσα, στην παραλία Μεταμόρφωσης Σιθωνίας Χαλκιδικής. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά.
*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον εν λόγω αλλοδαπό στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ”ΣΕΙΡΗΝΑ”, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους εκατόν πέντε γραμμαρίων (105,00 gr) και τριών γραμμαρίων (3,00 gr), αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.
*****

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, για παράβαση του άρθρου 216 του Π.Κ. «Πλαστογραφία». Συγκεκριμένα, ο 50χρονος, ο οποίος ήταν Κυβερνήτης Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη, κατείχε και επέδειξε άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους άλλου προσώπου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου από τον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου προς τον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-65χρονου από τον λιμένα Τήνου προς το λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Γυθείου. Από από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία Περαίας-Νέων Επιβατών στη Νέα Μηχανιώνα. Από από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.