Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ακράτα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό 36χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση, κατά την εκτέλεση ξυλουργικών εργασιών σε Θ/Γ πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται εντός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, κατά την κοπή ξύλου με τη χρήση ηλεκτρικού εργαλείου, κόπηκε στο δεξί παράμεσο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξιό άνω άκρο.

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ” για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''ROES'' σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑΤΑΣ” Κορινθιακού κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ''ROES'' αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ”, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αρμόδιο εμπειρογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 17χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες