Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα – Σύγκρουση ναυταθλητικού σκάφους με Ε/Π-Τ/Ρ στο Μικρολίμανο – Ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σαμοθράκη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τραυματισμό 33χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση με αντικείμενο χρωματισμούς – καθαρισμούς πλοίων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, κατά την ανάβασή του σε εσωτερική σκάλα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου το οποίο ελλιμενίζεται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, γλίστρησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό κάτω άκρο.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζέας ότι ναυταθλητικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε σε πανελλήνιο ιστιοπλοϊκό αγώνα, συγκρούστηκε με Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Μικρολίμανου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διεξαγωγή του ως άνω αγώνα.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη, τα οποία κατέπλευσαν με ασφάλεια στον λιμένα Μικρολίμανου.

Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους “ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν. Σαμοθράκης 07, κενό επιβατών, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα λιμένα Καμαριώτισσας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος, λόγω του μικρού βάθους, ακούμπησε στον πυθμένα με την αριστερή πλευρά των υφάλων του, ενώ πέριξ του ποντίστηκε πλωτό φράγμα για περιορισμό τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Ακολούθησε απάντληση υδάτων από κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμοθράκης, επαναφορά του σκάφους στην κανονική του θέση και ανέλκυση του στην ξηρά με την συνδρομή ιδιωτικού συνεργείου επισκευής σκαφών.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΧΡΗΣΤΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από ναυπηγό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 45χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745

Σχετικές εικόνες