Τραυματισμός εργαζομένου στον Πειραιά - Αεροδιακομιδή ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Καλαμάτα - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Διακομιδή ασθενούς

αχινοι χαλκίδα
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού 61χρονου εργαζομένου (εργατοτεχνίτης) σε ιδιωτικό συνεργείο επισκευών, συνεπεία πτώσης του από σκαλωσιά εργασίας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο εντός της μόνιμης δεξαμενής Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, σε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνεχεία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ συνελήφθησαν η νόμιμη εκπρόσωπος και ο εργοδηγός-υπεύθυνος του συνεργείου επισκευών, ο τεχνικός ασφαλείας για τις εργασίες στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και ο Πλοίαρχος του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ὠρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 32χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (βοηθός μάγειρα) του Κ/Ζ πλοίου «ARTANIA» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 86 ν.μ. δυτικά της Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, παρέλαβε τον 32χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην παραλία «ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ» Χαλκίδας, εντοπίστηκε 31χρονος αλλοδαπός, να έχει αλιεύσει εξακόσια ογδόντα (680) άτομα αχινών, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 (Γ) Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131Α).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αχινών κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 35χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες