Τραυματισμός γυναίκας στη Χαλκίδα – Τροχαίο με τραυματισμό εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα - Αποβίβαση ασθενή από Κ/Ζ πλοίο στη Μύκονο – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στο Λαύριο - Διακομιδές ασθενών

DSC_2729
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για τον τραυματισμό 55χρονης διερχόμενης πεζής επί της Λεωφόρου Μακαρίου, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω διέσχιζε την ως άνω οδό σε σημείο πεζών και παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Η 55χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο 43χρονος οδηγός του δίκυκλου οχήματος, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. (σωματική βλάβη από αμέλεια).

****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” Ν.Π. 11479, ότι 77χρονος ημεδαπός επιβάτης, κατά τη διαδικασία αποβίβασής του από το πάνω γκαράζ του πλοίου, έχασε τον έλεγχο του Ε.Ι.Χ. οχήματός του, προκαλώντας υλικές ζημιές σε έτερο Ε.Ι.Χ. και σε ένα Δ/Κ, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε επί της στιβαρής κατασκευής του πλοίου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και το όχημά του. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του ιδίου, της 63χρονης συζύγου του καθώς και του 68χρονου συνεπιβάτη τους.

Στους ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρα οχήματα και μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι 77χρονος αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου σημαίας Γαλλίας το οποίο είχε προορισμό τον οικείο λιμένα, έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου παρέλαβε τον ασθενή από το Κ/Ζ, μεταφέροντας τον στον λιμένα Μυκόνου και από εκεί διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από ιδιώτη, για τον εντοπισμό ενός (01) βλήματος 43 εκατοστών στην εξομοιούμενη χερσαία ζώνη, έξωθεν του λιμένα Λαυρίου στη παραλία “Νησάκι”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου, από τον όρμο ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π -Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73 και

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Χάλκης στον λιμένα ν. Ρόδου, με το Ε/Γ – Δ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ” Ν.Ρ. 212,

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες