Τραυματισμός γυναίκας στην Ἰο – Κατάσχεση αλιευμάτων ξιφία στο Κερατσίνι – Απαγόρευση απόπλου εκμισθούμενου σκάφους στην Μήλο – Σύλληψη Πλοιάρχου στο Βόλο

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ἰου για τραυματισμό 22χρονης στο δεξί πόδι από προπέλα εκμισθούμενου σκάφους στο οποίο επέβαινε. Σύμφωνα με δήλωση της ίδιας, επιχείρησε να πιάσει αντικείμενο το οποίο έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ρεύματα προς την μηχανή του σκάφους.

Η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη στο Κέντρο Υγείας Ἰου, ενώ διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Στην κατάσχεση τετρακοσίων είκοσι τριών κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων (423,3kg) αλιευμάτων ξιφία προέβησαν τα στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιἀ, μεσημβρινές ώρες χθες, μετά από επιθεώρηση που διενήργησαν σε Α/Κ σκάφος, διότι διαπιστώθηκε ότι στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλιείας δεν καταχωρούνταν σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα της αλιευτικής δραστηριότητάς του.

Για την απόδοση της ανωτέρω ποσότητας πρόκειται να διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μήλου για πρόσκρουση του εκμισθούμενου σκάφους ''ΑΕΛΙΑ'' Σ. Κιμώλου 21 σε βραχώδη αβαθή, με τέσσερις επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ''Κλέφτικο'' ν. Μήλου. Στην περιοχή μετέβη το σκάφος ''ΘΕΤΙΣ'' Τ. Κιμώλου 21, προς τυχόν παροχή συνδρομής ενώ στη συνέχεια το ''ΑΕΛΙΑ'' κινήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου.

Από την Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΕΛΙΑ'' μέχρι την επιθεώρησή του και την διαπίστωση της αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για μη άμεση ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Μήλου για το συμβάν.


*****

Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ - Θαλάσσιου Ταξί προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου στην περιοχή Πευκάκια Βόλου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω εκτέλεσε πλου χωρίς άδεια απόπλου και χωρίς να διαθέτει το απαιτούμενο αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας για την κατηγορία του σκάφους αλλά και την έκταση του πλου.

Από την Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου.