Τραυματισμός λιμενεργάτη στη Θεσσαλονίκη - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στο Γαύριο Άνδρου - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για σοβαρό τραυματισμό 59χρονου ημεδαπού λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών φόρτωσης σε πλοίο, στον εμπορικό λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα δύο κάτω άκρα από περονοφόρο μηχάνημα (ΚΛΑΡΚ) το οποίο εκτελούσε εργασίες εναπόθεσης φορτίου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 46χρονος ημεδαπός χειριστής του ανωτέρω μηχανήματος.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ΠΕΡΛΑΪΤ” Ν.Σύρου 427, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου, ενεπλάκη κάβος στην προπέλα του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο είχε καταπλεύσει στον λιμένα Γαυρίου προερχόμενο από Θίσβη Βοιωτίας, με δέκα (10) μέλη πληρώματος, έμφορτο με 3.500 Μ.Τ. αδρανή υλικά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΕΡΛΑΪΤ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

29χρονου αλλοδαπού από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

30χρονης αλλοδαπής από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

35χρονου αλλοδαπού από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν.Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

65χρονου αλλοδαπού από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν.Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και

83χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.