Τραυματισμός λιμενεργάτη στη Θεσσαλονίκη – Πρόσκρουση Δ/Ξ πλοίου στο Πέραμα - Σύλληψη 23χρονου στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για τον τραυματισμό 31χρονου ημεδαπού λιμενεργάτη του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., που έλαβε χώρα την 05.12.2023, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί κρηπιδώματος στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης μερών ανεμογεννητριών από πλοίο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι κατά την διάρκεια μεθόρμισης Δ/Ξ πλοίου με τη χρήση δύο ρυμουλκών και την παρουσία πλοηγού, από τον προβλήτα 1 της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος στο λιμάνι του Κερατσινίου, προσέκρουσε σε πυλώνα υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν εκδορές και αποχρωματισμοί στην πλώρη του πλοίου και υλικές ζημιές στον πυλώνα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο Μώλο ΔΕΗ Κερατσινίου, ενώ από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δεξαμενόπλοιου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της ν. Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό σκάφος «ΣΗ ΣΟΣ 1» Τ.Λ. 325, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες