Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ύδρα- Σύλληψη άνδρα στη Σάμο- Αποβίβαση ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στο Γύθειο - Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ_1
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 31χρονου μέλους πληρώματος (Ύπαρχος) του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΕΡΚΥΡΑ» Ν.Π. 10093.

Συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 42χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε τον Ύπαρχο στον καταπέλτη του πλοίου κατά την φόρτωση του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος για παράβαση του άρθρου 308 ¨Απλή Σωματική Βλάβη¨ του Π.Κ.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό πυρκαγιάς σε ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή 5,2 ν.μ. βορειοανατολικά ν. Ύδρας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΝΔΡΑΚΙ» Ν. Υ. 1069, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, χωρίς να έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά αλλά υπήρχαν πυκνοί καπνοί λόγω της βλάβης.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το «ΜΑΝΔΡΑΚΙ» συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Ύδρας όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες την 05-09-2023, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, για παράβαση του άρθρου 7 του Ν. 2168/1993 “Περί όπλων (Κατοχή)”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ως άνω στελέχη στον λιμένα Καρλοβασίου, εντοπίστηκε ο 24χρονος να κατέχει παράνομα, εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματος ιδιοκτησίας του, ένα (01) πιστόλι με μία (01) γεμιστήρα με εννέα (09) φυσίγγια, αγνώστου διαμετρήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (3ος πλοίαρχος) Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου και στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ – Λάντζα ''ΤΟΛΜΗΡΟΣ'' Ν. Π. 12407, όπου παρέλαβε τον 29χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-86χρονης και 93χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-57χρονου, από το λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-83χρονης, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες