Τραυματισμός μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στον Βόλο – Συλλήψεις ατόμων στην Πάτρα – Ημιβύθιση σκάφους στη Σύμη – Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης Βόλου, από τον ναυτικό πράκτορα Φ/Γ πλοίου σημαίας Παναμά, για τον τραυματισμό 24χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη).

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο δεξί κάτω άκρο, κατά τη διενέργεια γυμνασίου διάσωσης επί του πλοίου. Στη συνέχεια, ο 24χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, απ' όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 35, 42 και 67 ετών, προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, ως οδηγός οχήματος τύπου Camper, μετέφερε από κοινού με τον 42χρονο, την 67χρονη, η οποία δεν διέθετε τα κατάλληλα έγγραφα που να της επιτρέπουν τη νόμιμη διαμονή της σε έδαφος Schengen. Επιπρόσθετα, σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε εντός της χειραποσκευής της, πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, αμφότεροι ηλικίας 21 ετών, προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνέργεια).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, η 21χρονη αλλοδαπή κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του 21χρονου, ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Σύμης, για ημιβύθιση Ε/Γ σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην προβλήτα του όρμου Πεδίου στη Σύμη.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος ημιβυθισμένο.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από κηλίδα ιριδίζουσας μορφής έκτασης είκοσι περίπου τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως με την τοποθέτηση πλωτού φράγματος και τη χρήση απορροφητικών υλικών.

Από την Λιμενική Αρχή Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το ανωτέρω σκάφος θα ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από το λιμάνι της Κέρκυρας προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 36χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Σχετικές εικόνες