Τραυματισμός μέλους πληρώματος Κ/Ζ πλοίου στην Κέρκυρα - Τραυματισμός αλιέα στον Μύτικα Αιτ/νίας - Τραυματισμός 48χρονου στην Κυλλήνη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο - Αποβίβαση ασθενών από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο -

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ “CELEBRITY INFINITY” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στον λιμένα Κέρκυρας, ότι 48χρονος αλλοδαπός ναυτικός μέλος πληρώματος (ειδικότητας βοηθός ψυκτικού), κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης σε ψυκτικό μηχάνημα, τραυματίστηκε σε δάκτυλο του δεξιού άνω άκρου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε με προορισμό λιμένα του εξωτερικού.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για τραυματισμό 63χρονου ημεδαπού αλιέα, στην θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ” Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω μετά το πέρας της περισυλλογής των διχτυών από το Ε/Π- Α/Κ σκάφος ιδιοκτησίας του, πραγματοποίησε λήψη θαλάσσιου λουτρού και κατά την επιβίβαση του στο ανωτέρω σκάφος τραυματίστηκε στο δεξί κάτω άκρο του.

Ο 63χρονος μεταφέρθηκε από σκάφος που βρισκόταν στην εν λόγω περιοχή, στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μύτικα για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, για τραυματισμό 48χρονου ημεδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Κυλλήνης Ν. Ηλείας.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος στην προσπάθεια του να καταδυθεί, προσέκρουσε στον βυθό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού στη χερσαία ζώνη λιμένα Πόθιας ν. Καλύμνου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 71χρονο, ξέφυγε της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του οδηγού στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του στον αριστερό ώμο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου '”ENCHANTED PRINCESS'' σημαίας Βερμούδων, ότι 82χρονος αλλοδαπός επιβάτης χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το ναυτικό πράκτορα του ανωτέρω Κ/Ζ πλοίου, ότι 80χρονος αλλοδαπός επιβάτης χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε με προορισμό λιμένα του εξωτερικού.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι 43χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου '”ENCHANTMENT OF THE SEAS'' σημαίας Μπαχάμες, χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 43χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Χανίων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ'' Ν.Π. 12331, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον λιμένα ν. Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα επιστρέψει στη ν. Κίμωλο.

Στο πλοίο επέβαιναν 24 επιβάτες, 04 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 01 Δ/Κ με προορισμό την Μήλο. Οι εν λόγω επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από άλλα δρομολογιακά μέσα.

Σχετικές εικόνες