Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη ιστιοφόρου στον Πόρο – Ακυβερνησία μηχανοκίνητης λέμβου στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Λευκάδα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ενός 33χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες την 03-07-2024 και ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ανκόνα Ιταλίας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, ο 33χρονος τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι μετά από χτύπημα στη θύρα μίας καμπίνας επιβατών. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο 33χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιώτη ιατρό, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πόρου για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Νορβηγίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Νορβηγίας), στο αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Πόρου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και το επιβατηγό-λάντζα ¨ΤΖΟΝΝΑΚΗΣ¨ Ν.Π. 22, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για την ακυβερνησία μίας μηχανοκίνητης λέμβου ελληνικής σημαίας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, η οποία παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. από το λιμάνι “Νησάκι” Κέρκυρας. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Οι οκτώ επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν, όλοι καλά στην υγεία τους, στη περιοχή ¨ΓΟΥΒΙΑ¨, όπου επίσης κατέπλευσε με ασφάλεια και η μηχανοκίνητη λέμβος. Από τη Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους ης λέμβου, ενώ πρόκειται να βεβαιωθούν και διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου προέβησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ. ¨Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων¨, του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨, του άρθρου 190 του Π.Κ. ¨Απειλή διάπραξης εγκλημάτων¨, του άρθρου 292 του Π.Κ. ¨Παρακώλυση συγκοινωνιών¨ και του άρθρου 361 του Π.Κ. ¨Εξύβριση¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου στο λιμάνι της Χίου, προερχόμενο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος δεν κατείχε τα προβλεπόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα για να επιβιβαστεί στο πλοίο και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. επιδεικνύοντας βία και απείθεια, ενώ παράλληλα σταμάτησε η φόρτωση του πλοίου παρακωλύοντας την επιβίβαση επιβατών, φορτηγών και οχημάτων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου.

Επίσης, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου προέβησαν στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨ και του άρθρου 361 του Π.Κ. ¨Εξύβριση¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου στο λιμάνι της Χίου, προερχόμενο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε κάρτα ασύλου με γεωγραφικό περιορισμό τη Χίο και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. επιδεικνύοντας απείθεια και εξυβρίζοντας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη χερσαία ζώνη λιμένα της Λευκάδας επί της οδού Δ. Γολέμη, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 72χρονη ημεδαπή παρέσυρε έναν 21χρονο αλλοδαπό πεζό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 21χρονου, ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 72χρονη οδηγός του Ι.Χ.Ε. για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια) και του άρθρου 94 του Ν.2696/99 (Κατηγορίες αδειών οδήγησης) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-38χρονης, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-δύο 58χρονων γυναικών, από το λιμάνι της Σίκινου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ¨ Ν.Ν.57,

-14χρονου, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν.67.

Σχετικές εικόνες