Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάρο – Εισροή υδάτων σε Τ/Χ σκάφος στην Ραφήνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κάλυμνο – Αλιευτικός έλεγχος στο Κερατσίνι – Διακομιδή ασθενούς

ΚΑΠΝΙΚΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου για τραυματισμό ναυτικού μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ” Ν.Π. 9939, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα.

Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία απόδεσης και απόπλου του εν λόγω πλοίου από τον λιμένα Παροικιάς Πάρου, ο ανωτέρω, στην προσπάθεια του να βοηθήσει μία επιβάτιδα να διατηρήσει την ισορροπία της, μετά από μία απότομη κίνηση του καταπέλτη, τραυματίστηκε στο γόνατο.

Ο ναυτικός διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πάρου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Τ/Χ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Τ.Π. 891 ΣΤ΄ βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ιχθυοκαλλιεργειών μεταξύ Αγίας Μαρίνας – Σέσι – Ν. Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και το οποίο ρυμούλκησε το ταχύπλοο σε προβλήτα εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

*****

Κατόπιν αλιευτικών ελέγχων από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, φορτηγό δημοσίας χρήσης, να μεταφέρει είκοσι ένα κιλά και διακόσια γραμμάρια (21,200) του είδους μαγιάτικο και ένα κιλό και επτακόσια γραμμάρια (1,700) του είδους χριστόψαρο, χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές της ιχνηλασιμότητας, ενώ τα ανωτέρω δεν αναγράφονταν στο δελτίο αποστολής αλλά ούτε και σε κάποια σήμανση επί των ιχθυοκιβωτίων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα εν λόγω αλιεύματα κατασχέθηκαν και επρόκειτο να αποδοθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου για παράβαση του Ν.2960/2001 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον λιμένα Πόθιας Καλύμνου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού πενήντα ένα πακέτα τσιγάρα, τα οποία περιείχαν συνολικά χίλια είκοσι τεμάχια και δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π.10032, 31χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες