Τραυματισμός ναυτικού σε ΕΓ-ΟΓ στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπή σκάφους στην Κόρινθο - Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στη Θάσο - Διακομιδές ασθενών

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν.Χ. 29 για τον τραυματισμό 55χρονης ημεδαπής μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρος), που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες την 12-06-2022.

Συγκεκριμένα, ενώ το πλοίο βρισκόταν σε λιμένα του εξωτερικού, η ανωτέρω τραυματίστηκε πέφτοντας εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί γόνατο. Εν συνεχεία, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιταλίας για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 31 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου, για παράβαση των άρθρων 45 και 372 Π.Κ..

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε συνεργασία με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σελόντα Κορινθίας, να διενεργούν αλιεία με χρήση διχτυών, με κλεμμένο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ένας 21χρονος εμπλεκόμενος αλλοδαπός διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, για παράβαση των άρθρων 45, 169 και 372 Π.Κ..

*****

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI” Ν.Λ. 103, στο λιμένα Θάσου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών, κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον λιμένα Κεραμωτής, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν τριακόσιοι σαράντα επτά (347) επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των τριακοσίων έντεκα (311), βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου ασφάλειας του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θάσου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ” Ν.Π. 12287 και

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” N.N. 64.

Σχετικές εικόνες