Τραυματισμός ναυτικού στην Κορινθία – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στη Νίσυρο - Διακομιδές ασθενών

ΛΣ-601  (2).jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου για τραυματισμό 55χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου, σημαίας Παναμά, στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου Κορινθίας, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από εκτίναξη πρυμναίου κάβου, κατά τη διαδικασία κατάπλου του πλοίου.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νισύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Π. 10599, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Σύμη -Τήλο -Νίσυρο -Κω -Κάλυμνο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Κω.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Νίσυρου τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε., ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν τέσσερις (4) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. προς επιβίβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Λ. 06 και

-66χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234.

Σχετικές εικόνες