Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Ημιβύθιση σκάφους στα Νέα Μουδανιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ελευσίνα - Διακομιδή ασθενούς

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας δόκιμος μηχανικός) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ" Ν.Π. 12082, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο τραυματίας σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση από ιδιωτικό νοσοκομείο φέρει κάκωση γόνατος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για περιστατικό ημιβύθισης ταχύπλοου σκάφους “GALIA” σημαίας Κροατίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΑΘΥΤΟΥ” Χαλκιδικής.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του εν λόγω σκάφους, χωρίς την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης. Εν συνεχεία, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του “GALIA” για την άμεση ανέλκυση του καθώς και ο Δήμος Κασσάνδρας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και την τοποθέτηση πλωτού φράγματος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GALIA”.

*****

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε σκάφος σημαίας Πολωνίας, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Νέας Περάμου, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος κατά τη διάρκεια επιβίβασης του στο ανωτέρω πλοίο κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 77χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες