Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 29 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας βοηθός ηλεκτρολόγου), εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο σε περιοχή δικαιοδοσίας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 29 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, τις μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ένας από τους προαναφερθέντες, ηλικίας 32 ετών, για παράβαση του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδο στη χώρα”, του Ν. 5038/2023 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.5079/2023 “Κώδικας μετανάστευσης” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στο λιμάνι του Βούρκου στην Χαλκίδα, εντοπίστηκε ένας 41χρονος να έχει αλιεύσει με το ερασιτεχνικό σκάφος του, διακόσια (200) ζώντα τεμάχια του είδους ολοθούριο, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-19χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-02χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-70χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001 .

Σχετικές εικόνες