Τραυματισμός χειρίστριας ιστιοσανίδας (kite-surf) στον Ωρωπό – Αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες θαλάσσιου ποδηλάτου στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας για περιστατικό τραυματισμού μιας ημεδαπής χειρίστριας ιστιοσανίδας (kite-surf) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Ωρωπού Αττικής.

Αμέσως αναχώρησε για την περιοχή ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη χειρίστρια να έχει ήδη μεταφερθεί στην ακτή από λουόμενους. Κατά δήλωση της είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πόδι της. Η χειρίστρια παρελήφθη από δημοτικό ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ωρωπού.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΡΕΒΕΛΗΣ¨ Ν.Ρ. 06, ότι μια 61χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα αισθάνθηκε αδιαθεσία και αφού εξετάσθηκε από ιατρό μέσα στο πλοίο κρίθηκε ότι έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο με προορισμό τον Πειραιά και με ενδιάμεσα λιμάνια της Χάλκης – Διαφανίου – Πηγαδιών – Κάσου – Σητείας – Ηράκλειου – Ανάφης – Θήρας. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, η 61χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για την ύπαρξη ενός αναποδογυρισμένου θαλάσσιου ποδηλάτου, με πέντε (05) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ωρωπού Αττικής.

Αμέσως για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος (Τ/Χ), ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο προς παροχή τυχόν συνδρομής. Το Τ/Χ εντόπισε, περισυνέλεξε και μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή τους πέντε επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Το θαλάσσιο ποδήλατο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ» Ν. ΣΚΙΑΘ. 46,

-30χρονης, από το λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» Ν. Π. 12397,

-26χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-35χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες